+421 944 265 338

info@onlineparfums.hu

BLOG


A legtöbb illatszer hosszú éveken át megőrzi minőségét, sőt néhányan arról számolnak be, hogy a 30 év után felnyitott parfüm még mindig hű maradt régi énjéhez. Ez azért lehetséges, mivel a parfümök lejárati ideje nem a kiadás idejétől, hanem a felbontástól számított. Onnantól fogva, hogy  a terméket kivesszük a dobozból és fújunk belőle, általában 24 -36 hónapig őrzi meg eredeti illatát.


Néhány parfüm nyitott tégely szimbólummal van ellátva, ezáltal feltüntetve a termék felbontásától számított szavatossági idejét.
Azoknak a termékeknek, melyek alkoholkoncentrációja meghaladja a 20% -ot, az előírások szerinti minimális lejárati ideje 30 hónap.
Ezen érték alatti készítmények (pl. tusfürdő, sampon, testápoló, stb.) minimális szavatossága 12 hónap.

A parfümök alkoholkoncentrációja átlagosan 80% .

 

A meleg, a napfény és az oxigén az illatok ellensége, így ha szeretnénk egy parfümöt sokáig megőrizni, csakis dobozában, sötét és hűvös helyen tegyük.
Ha egy parfüm megromlott, könnyedén felismerjük. Megváltozik a színe, elveszti az illatát s olykor  zavarossá válik maga a folyadék is.

 

  • Megváltozott a színe
    A legárulkodóbb jele annak, hogy megromlott a termék, a színének megváltozása,például ha egy parfüm áttetszőből sárgává válik.

 

  • Elvesztette az illatát
    A hosszasan álló parfümöknél nem ritka, hogy veszítenek illatuk intenzitásából. Ez esetben próbáljuk meg finoman felrázni az üvegcsét, hogy a hatóanyagok újra összekeveredjenek benne. Ha még ezután is úgy érezzük, hogy az illata nem elég erőteljes, akkor lehet, hogy már megromlott.

 

  • Megváltozott az állaga
    Egy jó parfüm pillanatok alatt felszárad a bőrön, ellenben egy romlott darab ragacsossá válik, ezt érezni a területen is ahová fújtuk. Érdemes a csuklón tesztelni először, mert onnan a lehető legkönnyebb lemosni, ha ragad, vagy, ha bőrpír jelentkezik a megváltozott állag miatt.

Feliratkozás a hírlevélre